Παλαιστίνη: Λαός υπό κατοχή, Τύπος υπό διωγμό

Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος αντιμετωπίζεται από τους Ισραηλινούς ως εχθρός γιατί οι Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από ισραηλινή στρατιωτική κατοχή.
Οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι δεν εκπαιδεύονται να καλύπτουν επικίνδυνες αποστολές, αλλά αποκτούν αυτή την ικανότητα στην πράξη.
23 February, 2018

Ο Παλαιστίνιος Farid Abudheir, γράφοντας για τους ομοεθνείς του δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, παρουσιάζει τις αλγεινές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αφού για τους Ισραηλινούς θεωρούνται εχθροί. Τραυματισμοί, δολοφονίες, συλλήψεις και επιθέσεις κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένου του ξυλοδαρμού και της καταστροφής τεχνικού εξοπλισμού, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Εντούτοις, οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ νιώθουν υποχρεωμένοι να καταγράψουν τις εικόνες και τις ιστορίες των γεγονότων, ακόμη κι αν θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των κινδύνων και αποκτούν αυτήν την ικανότητα εμπειρικά, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Περισσότερα στο τεύχος 16 του περιοδικού Δημοσιογραφία που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.