Κατηγορία (tag): Columbia Journalism Review

Google, δημοκρατία και η αλήθεια για την αναζήτηση στο διαδίκτυο

Δεξιοί τεχνογνώστες καταφέρνουν να «παίξουν» με τους αλγόριθμους των κολοσσών του διαδικτύου και να δημιουργήσουν μία νέα πραγματικότητα όπου ο Χίτλερ είναι καλός, οι Εβραίοι κακοί και... ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται πρόεδρος.

Μακριά από τις Ειδήσεις. Πρώην δημοσιογράφοι συζητούν για την κρίση του επαγγέλματος

Tου James Boylan* Στο βιβλίο αυτό έχει συγκεντρώσει τις ιστορίες 11 δημοσιογράφων, λίγο-πολύ της γενιάς της –με άλλα λόγια, κορυφαίων επαγγελματιών που μπήκαν στη δημοσιογραφία στη δεκαετία του 1970 και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κοσμογονικές αλλαγές των επόμενων τριάντα χρόνων.

Οι τεχνολογικές εφαρμογές

Του Robert Hernandez* Μαθητής εφαρµογών. Μερικά σπουδαία εργαλεία για τη συγκέντρωση και την παρουσίαση των ειδήσεων

Η µεγάλη ιστορία

"Το παρόν βιβλίο θα αποτυπώσει την εξέλιξη του δημοσιογράφου ως λαγωνικού κι άγρυπνου φύλακα, ξεκινώντας από τις σκανδαλοθηρικές ρίζες του και τον αγώνα του να υπερασπιστεί τη θέση του στα παραδοσιακά Μέσα. Κατά μία έννοια, ελπίζω να γράψω την ιστορία της Μεγάλης Ιστορίας."

Ο δηµοσιογράφος που είδε την κρίση να έρχεται

Του Dean Starkman "Οι άνθρωποι πάντα ζητούν κάποιο τρανταχτό στατιστικό στοιχείο που να αποδεικνύει τις περιπτώσεις συστημικής απάτης, αλλά είναι πολύ, πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Και τα στατιστικά δεδομένα δεν μας λένε πάντα τι πραγματικά συνέβη." Ο δημοσιογράφος που είδε την κρίση να έρχεται, Mike Hudson.

Ο µεσολαβητής, οι δηµοσιοσχεσίτες και ο γιος του δικτάτορα

Αναμφίβολα, το The Secret World of Oil δεν είναι το πρώτο βιβλίο που γράφεται για τη βιομηχανία του πετρελαίου, σίγουρα όμως είναι από τα πιο γλαφυρά. Το ρεπορτάζ του Silverstein ρίχνει φως στις σκοτεινότερες πτυχές των επιχειρήσεων πετρελαίου. Έχοντας ζήσει για λίγο μέσα σε αυτό τον κόσμο, ο αναγνώστης μοιραία θα αφιερώσει πολύ χρόνο και σκέψη σ’ αυτό το καύσιμο, που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο.

Ο αυτοπεριορισµός του Τύπου

Η απογείωση και η κατάρρευση του ρεπορτάζ που εστίαζε στους επενδυτές, μέσα από τα μάτια του Dean Starkman.

Η µέθοδος των αλγόριθµων

Των Michael Schudson και Katherine Fink* Η µέθοδος των αλγόριθµων. Διαµορφώνοντας την ειδησεογραφία στα χρόνια της «κλικοκρατίας»