Κατηγορία (tag): Social media

Social Media Thoughts

Η Λήδα Τσενέ* παρουσιάζει την Sarah Glidden που μέσα από τα κόμικς αναζητά και πειραματίζεται με νέους τρόπους αφήγησης των γεγονότων, προκειμένου να μπορέσει να κάνει ακόμα πιο ελκυστικές τις δημοσιογραφικές της ιστορίες.

Τουίταρε σαν σταρ!

Η Λήδα Τσενέ αποκαλύπτει τα μυστικά ενός από τα πιο δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Twitter.

Η δύναμη των ιστοριών

Η Λήδα Τσενέ* αναλύει τη μυστηριώδη γοητεία του storytelling και εξηγεί πώς οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν έναν νέο καμβά για την αφήγηση και το ξεδίπλωμα συνεργατικών ιστοριών, μέσα από την ψηφιακή και την πολυμεσική αφήγηση.

Νέα εποχή προκλήσεων

Η Ελένη Μαυρούλη* καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές του πρώτου διεθνούς συνεδρίου για την ψηφιακή δημοσιογραφία που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έλλειμμα εμπιστοσύνης και social media

Της Λήδας Τσενέ* Η σκιαγράφηση των καταναλωτικών συνηθειών των χρηστών των social media,όπως την κατέγραψε έρευνα του Reuters Institute for the Study of Journalism.

Ποντιακή μουσική, social media και πολιτικός ακτιβισμός στην Τουρκία

Το τουρκικό κράτος επιχείρησε να κατασκευάσει μια ενιαία εθνική παραδοσιακή μουσική, μεταγλωττίζοντας και αφανίζοντας τα τραγούδια των λαών της Ανατολίας. Σήμερα, η ποντιακή μουσική γνωρίζει νέα άνθηση ανοίγοντας τη συζήτηση για την ιστορία και την ταυτότητα των κατοίκων της Τουρκίας.

Το τέλος της βασιλείας των μπλογκ

Του Χρήστου Ξανθάκη* Από την ευκολία και τη βολή των κατεστημένων Μέσων Επικοινωνίας και Ενημέρωσης πήραν τα πάνω τους τα μπλογκ. H ευκολία και η βολή των social media κατ' ουσίαν τα εξαφάνισε.

Παραπληροφόρηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Του Μιχάλη Παναγιωτάκη* Γιατί τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσφέρουν έδαφος στην παραπληροφόρηση, την απάτη, τη δυσφήμιση και τη λασπολογία. Ποια είναι η πραγματικότητα όταν είμαστε «παραμορφωμένοι από την τρυφερή χάρη των κοινωνικών δικτύων».