Μια φωτογραφία, ένα γεγονός

Μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν δεχθεί ο Πειραιάς, ο Αργοσαρωνικός και το παράκτιο μέτωπο του λεκανοπεδίου
Αγία Σιωπή… για τη ρύπανση Αγία Σιωπή… για τη ρύπανση
19 November, 2017
Tagged:

 

Μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν δεχθεί ο Πειραιάς, ο Αργοσαρωνικός και το παράκτιο μέτωπο του λεκανοπεδίου ήταν εκείνη που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα που διέρρευσε από το πλοίο Αγία Ζώνη ΙΙ μετά τη βύθισή του ανοικτά της Σαλαμίνας την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη κι έναν μήνα μετά το ναυάγιο κανένας ειδικός δεν αναλαμβάνει το ρίσκο να δηλώσει πότε οι παραλίες θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους.

Παρ’ όλα αυτά οι αντιδράσεις όσων άμεσα θίχτηκαν, για παράδειγμα των γειτονικών δήμων, ήταν όχι κατώτερες των περιστάσεων, ήταν ανύπαρκτες! Το ίδιο και των Μέσων Ενημέρωσης, που σε άλλες περιπτώσεις δεν χάνουν ευκαιρία να επικρίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Είτε για να μη δυσαρεστηθεί η κυβέρνηση που καθυστέρησε να αντιδράσει, είτε για να μην αμφισβητηθεί η σκοπιμότητα της συνέχισης συναφών οικονομικών δραστηριοτήτων που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, η ρύπανση που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα έμεινε στο περιθώριο της ειδησεογραφίας. Κάπως έτσι, το δικαίωμα των πολιτών στην έγκυρη ενημέρωση βυθίστηκε μαζί με το Αγία Ζώνη ΙΙ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.