Η γραμματοσύνη στα Μέσα και τα fake news
Με αφορμή τον φετινό απολογισμό του Reuters Institute

Σε ένα ταραχώδες, αν όχι – ακόμη – χαοτικό, πεδίο ενημέρωσης είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν και να διαδοθούν επιτυχώς τα fake news που τα τελευταία δύο χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μηντιακών οργανισμών και της ζωής των πολιτών.

Editorial 6ου- 7ου τεύχους

Tης Σοφίας Ιορδανίδου* Στο τεύχος αυτό της Δημοσιογραφίας έχουμε να προτείνουμε από μια προσέγγιση που αγγίζει την ψυχολογική διάσταση της «ζωής στην κρίση» έως μια ανάλυση του πώς ο Τύπος την είδε και την αποτύπωσε.

Η ανάγκη για τον νέο δημόσιο λόγο είναι μεγάλη και ουσιαστική

Editorial: Η ανάγκη για τον νέο δημόσιο λόγο είναι μεγάλη και ουσιαστική

Της Σοφίας Ιορδανίδου* Τα παραδοσιακά Μέσα παρακολουθούν και μεταφέρουν την επικαιρότητα με φωνές και ψίθυρους, προκαλώντας μάλλον μεγαλύτερη σύγχυση, παρά παρέχοντας καθαρή και κατατοπιστική ενημέρωση (σκόπιμα άραγε;), όπως είναι αναμενόμενο από τον ρόλο που περιγράφεται στο Σύνταγμα ότι έχουν.

Editorial 2ου τεύχους

Ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ένα σκοπό έχει. Να αναδείξει την αυθεντία στην κοινωνία. Να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας στη γνώση. Να βοηθήσει την αλλαγή. Να κάνει «δημοσιογραφία αλλιώς».

Editorial 1ου τεύχους

Tης Σοφίας Ιορδανίδου* Στο ξεκίνημα μιας πορείας διαγράφονται ήδη οι επιδιώξεις και η εσωτερική λογική της, όσο κι αν στη συνέχεια μπορεί να μετασχηματιστούν με βάση τις περιστάσεις. Εδώ, το ξεκίνημα είναι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΠΚΥ, το οποίο στη φιλοσοφία του είχε εξαρχής το άνοιγμα του προβληματισμού του στον χώρο της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας.