Νεοφιλελευθερισμός: μια κουλτούρα θανάτου
Σκοτεινή η εποχή μας, χωρίς προοπτική για το αύριο, και αυτό καταγράφεται σε όλα τα πεδία, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και ακόμα περισσότερο στο πολιτιστικό.
Η δημοσιογραφία online
Σκοτεινή η εποχή μας, χωρίς προοπτική για το αύριο, και αυτό καταγράφεται σε όλα τα πεδία, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και ακόμα περισσότερο στο πολιτιστικό.
Του Χρήστου Ξανθάκη* Από την ευκολία και τη βολή των κατεστημένων Μέσων Επικοινωνίας και Ενημέρωσης πήραν τα πάνω τους τα μπλογκ. H ευκολία και η βολή των social media κατ’ ουσίαν τα εξαφάνισε.
Η δημοσιογραφία αλλάζει δραστικά. Το διαδίκτυο, τα Νέα Μέσα αλλάζουν τα ήθη, τον ρυθμό και τις μεθόδους εργασίας. Τρεις επαγγελματίες δημοσιογράφοι μιλούν για τη δουλειά τους, τους φόβους και τις σκέψεις τους για το μέλλον.
Το ISIS γνωρίζει την κουλτούρα της Δύσης και ξέρει πώς να επικοινωνήσει, κάνοντας προπαγάνδα στο κοινό που θέλει να στρατολογήσει. Πώς αξιοποιεί τα βιντεοπαιχνίδια για τις ανάγκες της προπαγάνδας στην καρδιά της νεανικής κουλτούρας.
Του Μιχάλη Παναγιωτάκη* Γιατί τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσφέρουν έδαφος στην παραπληροφόρηση, την απάτη, τη δυσφήμιση και τη λασπολογία. Ποια είναι η πραγματικότητα όταν είμαστε «παραμορφωμένοι από την τρυφερή χάρη των κοινωνικών δικτύων».