ChatGPT: Τεχνητή ναι, νοημοσύνη όχι!
H εκρηκτική ανάπτυξη που οδήγησε στη δημιουργία του ChatGPT και γιατί απέχουμε… έτη φωτός από το να αποκαλέσουμε μια μηχανή… νοήμονα.
Η δημοσιογραφία online
H εκρηκτική ανάπτυξη που οδήγησε στη δημιουργία του ChatGPT και γιατί απέχουμε… έτη φωτός από το να αποκαλέσουμε μια μηχανή… νοήμονα.
Η αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, γεωπολιτικό, τεχνολογικό και ιδεολογικό.
25 τεύχη Δημοσιογραφία, ένας κύκλος έκλεισε
Αναφορικά με τις διδακτικές μεθόδους που ακολουθήθηκαν στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση διαφάνηκε ότι κυρίαρχη ήταν η δασκαλοκεντρική αντίστοιχη δηλαδή με την κυρίαρχη μέθοδο στις συμβατικές τάξεις.
Η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Οι αλγόριθμοι δεν είναι κακοί ή καλοί, παρά μόνο ο καθρέφτης των προκαταλήψεων που «κρύβονται» στα δεδομένα με τα οποία τους τροφοδοτούμε.
Οι εταιρίες που κυριαρχούν στο διαδίκτυο, δεν νοιάζονται για την ομορφιά του κόσμου. Τα κέρδη τους προέρχονται από τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από τους πελάτες τους και την ικανότητά τους να κατευθύνουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά.
Δαφάνεια, Δημοκρατία, Διαφθορά, Δημοσιογραφία μετά τον κορονοϊό
Οι πλατφόρμες διανομής ψηφιακού περιεχομένου και κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του ψηφιακού δημόσιου χώρου.
Φανταστείτε ότι ένα εξελιγμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου «σκανάρει» τις επιμέρους εκφράσεις του προσώπου σας, για να αποφανθεί για το συναίσθημά σας.
Πρέπει να αναλογιστούμε ξανά τι είναι ΜΜΕ σήμερα. Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, όχι απλά Ενημέρωσης.
Παρότι η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται εδώ και καιρό για τη διενέργεια προβλέψεων, για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα τέτοιας έκτασης.