Για την επίδραση του ιού Covid-19 στον χώρο του πολιτισμού συζητά η Λήδα Τσενέ, Σύμβουλος Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ με την Κασσιανή Μπένου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και την Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης στο ΕΜΣΤ στο 5ο επεισόδιο της σειράς με ειδικό τίτλο «H Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19». Δίνονται σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα: Πώς παραμένουν ενεργοί οι πολιτιστικοί χώροι; Ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα της κρίσης; Τι αλλάζει στον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης της πολιτιστικής εμπειρίας;
Η συζήτηση είναι μέρος της σειράς από συζητήσεις με επιστήμονες και επαγγελματίες της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας με γενικό τίτλο «Covid19: Επικοινωνία κατ’ εξαίρεση» και με κεντρικό θέμα το πώς η κρίση του Covid-19 επηρεάζει τα πεδία της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας. Ανταποκρινόμενα στα νέα απροσδόκητα δεδομένα που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορoνοϊός #COVID19, τη σειρά εγκαινίασε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ και το περιοδικό “δημοσιογραφία» τον Μάρτιο του 2020 και αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού “δημοσιογραφία”.
#OpenUniversityCyprus #Επικοινωνία #Podcasts #Πολιτισμός #ΜένουμεΣπίτι #OUCEvents #Μουσείο
Χρονολόγιο
04:10 Εισαγωγή
10:51 Το μουσείο σε συνθήκες πανδημίας
17:00 Οι αλλαγές στον πολιτισμό μετά την κρίση του ιού
30:52 Οι δυνατότητες και οι νέες ανάγκες ενός μουσείου
38:20 Ψηφιακά Μέσα στο μουσείο
47:52 Κορονοιός και Πολιτισμός
50:07 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις
1:14:55 Επίλογος “Η επίδραση του ιού στον χώρο του πολιτισμού” με τη Λήδα Τσενέ, Σύμβουλο Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και τις Κασσιανή Μπένου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης στο ΕΜΣΤ.