O «καπιταλιστικός εμφύλιος» και οι αλγόριθμοι των ισχυρών που παραμέρισαν την πολιτική
Το μοντέλο της Ρωσίας και της Κίνας δεν αποτελεί «εναλλακτική λύση» , ζούμε μια «εμφύλια διαμάχη του καπιταλισμού», όπου και γίνεται νέα μοιρασιά ισχύος;
Η δημοσιογραφία online
Το μοντέλο της Ρωσίας και της Κίνας δεν αποτελεί «εναλλακτική λύση» , ζούμε μια «εμφύλια διαμάχη του καπιταλισμού», όπου και γίνεται νέα μοιρασιά ισχύος;
Το ΑΜΙ συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο Διεθνές Σεμινάριο Hate Speech on Social Media με θέμα τη ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η χειραγώγηση της πληροφόρησης από τη Ρωσία και την Ουκρανία στην εποχή των social media
Η λειτουργία των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης πρόλαβε να φθαρεί εκ των ένδον.
Η εντυπωσιοθηρία και το click-bait ακύρωσαν επί της ουσίας το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
Οι εταιρίες που κυριαρχούν στο διαδίκτυο, δεν νοιάζονται για την ομορφιά του κόσμου. Τα κέρδη τους προέρχονται από τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από τους πελάτες τους και την ικανότητά τους να κατευθύνουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά.
H Βάλια Καϊμάκη συζητά για το εάν το πάγωμα τον λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστά περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.
Οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα αναφορικά με τις εσωτερικές πρακτικές τους και τον ρόλο τους σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.
Οι πλατφόρμες διανομής ψηφιακού περιεχομένου και κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του ψηφιακού δημόσιου χώρου.
H απόλυτη αμεσότητα του Twitter και το αδιαμεσολάβητο των μηνυμάτων που όχι απλώς κουβαλάει, αλλά ακτινοβολεί, έχει αλλάξει την πολιτική λειτουργία.
Υπάρχει και μια βαθύτερη συμβολή του κόσμου των μήντια σ’ έναν Brave New World που ούτε ο Huxley δεν κατάφερε να φαντασθεί.
Εν μέσω πανδημίας, ο τρόπος που επικοινωνούμε επικεντρώνεται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία όμως μπορεί να είναι πηγές ψευδών ειδήσεων.