Η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος στις 24 Φεβρουαρίου αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μια πολύ ευρύτερης σύγκρουσης διεθνών συμφερόντων με επίκεντρο την Ουκρανία.
Με αφορμή αντικυβερνητικές αναταραχές που ξέσπασαν στην Ουκρανία στα τέλη του Ιανουαρίου του 2014 λόγω της αλλαγής και απομάκρυνσης από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ξεκίνησε ένας «πόλεμος» μηνυμάτων επιρροής της κοινής γνώμης και ανταγωνιστικών πλαισιώσεων του γεγονότος. Στόχος η κυριαρχία σε επικοινωνιακό επίπεδο, που με τη σειρά της θα καθιστούσε ευκολότερη τη στρατιωτική κυριαρχία αργότερα.
Διαβάστε τα όσα έγραφε το 2014 ο συνεργάτης του περιοδικού Δημοσιογραφία Νεόφυτος Ασπριάδης για τον ρόλο της στρατηγικής επικοινωνίας στην ουκρανική κρίση.
Στρατηγική επικοινωνία στην κρίση της Ουκρανίας
Αφού βρεθήκατε στη σελίδα μας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε μια χάρη. Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν και υποστηρίζουν το δημοσιογραφικό μας περιεχόμενο, το οποίο στόχος μας είναι να είναι πάντα προσβάσιμο σε όλους, ασχέτως οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης.
Το περιεχόμενο που παράγουμε βασίζεται μόνο στις δικές μας αποφάσεις, στη δική μας κρίση και δεν επηρεάζεται από διαφημίσεις ή από τις προτιμήσεις ιδιοκτητών, πολιτικών ή μετόχων. Η συντακτική μας ομάδα δρα ανεξάρτητα, έχοντας ως βασική αξία ότι πρέπει να δίνουμε φωνή σε όσους δεν ακούγονται αρκετά και να ασκούμε πιέσεις στους ισχυρούς. Και αυτό είναι το στοιχεία που μας διαφοροποιεί από άλλα Μέσα Ενημέρωσης, ειδικά σε μια εποχή όπου η ύπαρξη μιας διαφανούς και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας είναι κρίσιμη. Η υποστήριξή σας μας δίνει δύναμη και μας επιτρέπει να δουλεύουμε με τον τρόπο που το κάνουμε μέχρι τώρα.
Στηρίξτε τη Δημοσιογραφία έστω και με €5 - θα σας πάρει μόνο ένα λεπτό. Ευχαριστούμε.